В последния ден за разговори и срещи с граждани и симпатизанти преди вота в неделя, 27 октомври, кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО – Българско национално движение (НФСБ)“, посети няколко пенсионерски клубове на територията на общинския център Русе. Малко след 14.00 часа завърши срещата му в Дома за стари хора в кв. „Възраждане“, където той разговаря със свои симпатизанти от третата възраст и ги увери, че ако бъде избран за кмет, ще положи максимални усилия, за да реализира всичко от управленската си концепция, в която има специално място, отделено за „втората младост на третата възраст“ – израз, който напълно подхожда на младежкия дух на възрастните русенци, подчерта Григоров.


„Уважавам вашата мъдрост, благородството Ви, положения през годините труд, натрупания опит и обичта, с която посрещате всеки ваш нов ден. Вие сте златен капитал на Русе, защото сте влагали труд и всеотдайна обич към всичко, което сте направили за нашия град. Благодаря Ви за това и Ви уверявам, че ако бъда избран за кмет на Русе, ще реализирам всичко, което е включено в управленската ми програма като приоритети, свързани с третата възраст. Сигурен съм, че гласуването с номер 73 в интегралната бюлетина няма да е само заради безплатните карти за градския транспорт на хората над 75 години. Ще снижим тази възраст до 70 години още на половината от мандата и ще задействаме нови социални придобивки, свързани с вашето здраве, както и приоритетно общинско финансиране на безплатни профилактични прегледи, за да са изпълнени дните Ви с радост и заслужен отдих!“, каза Галин Григоров.

Нужна е обща мобилизация за промяна! Призовавам всеки да гласува за листата за съветници, която предпочита, но да не пилеем вота, да подкрепим Галин!

Краят на кампанията е. Истерия от обещания и прогнози за балотажа вРусе и евентуалните участници в него... Според последното социологическо проучване Галин води, но това изобщо не е успокояващо. Истината е, че тримата кандидати: на ВМРО, ГЕРБ и БСП се движат в пакет. Всеки от тях може да участва или отпадне от балотажа – ниска активност, при която твърдият партиен електорат решава или купения и корпоративен вот могат да променят в последния момент крайния резултат.


Затова е нужна пълна мобилизация на всички, които искат промяна в Русе! Ефективен носител на тази промяна, може да бъде единствено кандидата на ВМРО – Галин Григоров.


Не искам да оспорвам качествата на нито един от кандидатите, но логиката е проста: Ако до балотажа се добере някак Пенчо Милков, ГЕРБ ще мобилизират антикомунистическия вот (още повече с миналото на дядо му, като инквизитор на БКП) и победата им изглежда съвсем сигурна. Елеонора Николова няма шанс да се класира и гласуването за нея косвено помага за балотажа описан по-горе. Същото се получава, ако се гласува за кандидат на някоя от малките формации. Единствено полезен е вота за кмета на ВМРО – Галин Григоров. Само той може да получи подкрепа от целия политически спектър и на балотажа за него да гласуват и леви десни, всички желаещи промяна на модела.


Затова призовавам всички да гласуват с разум! Нека подкрепят своите фаворити за общински съветници – все едно от коя листа са, но за кмет да заложат на Галин Григоров.


Като кмет той също ще докаже, че умее да обединява хората. Защото, ако не спрем игрите на леви и десни, свои и чужди, няма как да създадем онова единство в полза на Русе, което е нужно за просперитета му.

 

До г-жа Диана Иванова – кандидат за кмет на община Русе, издигнат от ПП „ГЕРБ“

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

от Иво Пазарджиев – водач на листата на „ВМРО – Българско национално движение (НФСБ)“

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ИВАНОВА,

Веднъж вечеВи сезирах за този проблем от ефира на едно телевизионно предаване. Смутеното Ви изражение и обърканият отговор приех за доказателство, че наистина не знаете какво върши вашият щаб като черен пиар. Отпечатани са десетки хиляди книжки, в които е накърнено достойнството и са злепоставени опонентите Ви. Единият бил внук на убиец по време на тоталитарния режим. Другият кандидат еописан като „червена бабичка“ на 90 години,а той дори все още няма навършени 70!Нашият кандидат има за грях, че носи черни костюми и от това се правят неадекватни заключения. Прекрачени са всяка мярка и добър тон, а повечето от твърденията са само засукани и напудрени лъжи. ЕдинственоВие и още един кандидат за кмет сте целите в бяло.


Вие заявихте пред телевизионна аудитория от цяла България, че сте против този стил и няма да го допуснете. Действително два дни въпросните книжки бяха спрени от разпространение. За съжаление, само за толкова... Сега отново градът е залят с тях. Обръщам се към Вас с един-единствен въпрос: Защо го правите? Всички знаем, че проучванията не са добри за Вас и нямате шанс да бъдете избрана за кмет на Русе, но това повод ли е да се нарушаваттака грубо моралът и нормалните човешки отношения? Стратегията на Вашата партия ГЕРБ и на ментора Ви, който е родом от Бяла, е да бълватлъжи. Крайната цел е ясна – да отвратите хората от всички политици и да ги откажете да гласуват. Това обаче не е нещо непознато. Отново разчитате на циганския вот и на партийните талибани да решат изборите, но този път няма да се получи. Русенци искат промяна!


Уважаема госпожо Иванова, обръщам се към Вас за пореден и последен път: властта не е всичко – спрете се! Вярвам, че у Вас е останало нещо от присъщата почтеност на българските учители. Изборите ще минат, а Вие отново ще живеете в нашия град и ще носите позора не на загубата, а на нечестната игра!


С уважение!

Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО-Българско национално движение(НФСБ)“, подари на русенци незабравим концерт в Зала „Филхармония“, известна на русенци и като Дом на културата, където дойдоха много негови симпатизанти, приятели, поддръжници и стотици граждани. С този концерт в подкрепа на кандидатите за кмет на община Русе Галин Григоров и за съветници се обърнаха към русенци с посланието всички ОБЕДИНЕНИ да гласуват на 27 октомври с №73 в интегралната бюлетина и да направят свой смислен избор не само за кмет, но и от професионално подготвената листа с кандидатите на коалицията за новия общински съвет.


В началото на вечерта народният представител от Русе Искрен Веселинов отново представи с няколко встъпителни думи Галин Григоров като най-достойната и респектираща опонентите му кандидатура, за да може Русе да тръгне по нов път на развитие и да потърси смислени ориентири към своето икономическо и културно възраждане от 10-годишното статукво. Най-после градът да се освободи от хегемонията на мълчаливото разбирателство и съглашателство между две големи политически сили, задушили инициативата и предприемчивостта на русенци.


„Ние показваме това, което винаги сме показвали – ясна визия за управлението и лица, които също винаги са били ангажирани с проблемите на съгражданите си. Ние винаги сме били в опозиция на този политически картел, в който никога не може да се разбере кое е ляво и кое е дясно. Така за 10 години Русе се превърна в окупационна зона, в която само определени хора имат достъп до услугите на общината, до обществените поръчки, до назначения в общинската администрация. Нашата основна заявка в тези избори е, че ще спрем да делим хората. Неслучайно нашият кандидат за кмет Галин Григоров избра за свой девиз на кампанията думата О Б Е Д И Н И Т Е Л. Защото Русе има нужда от съживяване, но на базата на общите усилия на русенци, на базата на едно излизане от зоната на противопоставянето и ОБЕДИНЕНИЕ на цялата енергия на обществото“, подчерта Искрен Веселинов и покани на сцената Иво Пазарджиев, водач на листата на кандидатите за нов общински съвет, да представи поименно своите достойни колеги, които също ще се борят за доверието на русенци и за по-сериозно представителство в местния парламент.


След представянето на общинската листата на патриотите към гражданите се обърна кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров: „ Благодаря на всички за огромния интерес и уважението към нашата среща. Искрени извинения на още толкова хора, колкото сега са в препълнената зала, които не можаха да влязат, за да чуят нас и изпълнението на обичания дует „Ритон“. Всъщност, приятели, преди 20 години ние за първи път имахме общински съветник и това беше Искрен Веселинов. Тогава ние бяхме една малка формация, на която никой не гледаше сериозно...Започнахме с един съветник в общинския парламент, след това с двама, след това с шестима. Така от една малка партия ние се превърнахме в сериозен фактор на обществения живот в Русе, за да стигнем до днес и да предложим на русенци заедно, ОБЕДИНЕНИ да потърсим нови пътища към просперитета на обичания от всички ни град“, подчерта Григоров и сподели част от своите виждания и нови моменти във визията си за управление на Русе, които са резултат от многобройните му предизборни срещи с хората. „За нас са важни и глобалните, стратегически цели, и малките, ежедневни проблеми на Русе...Ще създадем специален фонд „Общински жилища“ за млади семейства, а за да преодолеем постепенно демографската криза ще направим безплатни яслите и детските градини за малките русенчета“,каза Григоров под бурните аплодисменти на публиката. По-нататък кандидатът за кмет очерта своите виждания за ефективно, а не само видимо, откъм лъскавата страна, ефектно управление на Русе. Показността да отстъпи място на справедливите и навременни решения на проблемите в малките населени места и в отдалечените квартали на общинския център. Да се мисли в перспектива и в мащабност, които ще окуражават хората, ще им дават реална представа за действията на общинската администрация и за грижата на градоначалника и неговия екип, за да е смислен делника на всички и всички заедно ОБЕДИНЕНИ да усетят промяната в стила и начина на управление.


„Нашето искрено желание е на 27 октомври заедно да докажем, че можем да живеем по нов начин, по-смислено и по-достойно от вчера, истински градивно днес, за да е градивен животът и на децата ни. Затова гласувайте с №73 в интегралната бюлетина. Това е мъдро решение и това решение няма да ви подведе, аз Ви обещавам, че заедно ще успеем!“, каза в заключение Григоров.


Председателят на „ВМРО-Българско национално движение“ Красимир Каракачанов остана верен на ораторските си умения и затова се обърна към русенци в зала „Филхармония“: „ Не чакайте Галин да спечели ей така, от само себе си кметската надпревара. В оставащите дни нека всеки един от нас чрез приятели, роднини, съседи, заедно да се опитаме да преодолеем онова, което другите опоненти предлагат – едните да ни убеждават, че могат да управляват така, както управляваха през последните осем години. И другите, които сметнаха, че и през Русе могат да търсят политически реванш, какъвто търсят и в София. Ние разчитаме на убеждението на всички граждани, че Русе заслужава по-добър живот от познатите схеми. Ето затова е нашата кандидатура на ОБЕДИНИТЕЛЯ Галин Григоров (бурни ръкопляскания!)...“Затова – подчерта Каракачанов- на 27 октомври се ядосайте в добрия смисъл на думата, отидете до урните и гласувайте, за да не се ядосвате на 28 октомври, ден след това!“
След скандирания за успех и за победа в зала „Филхармония“ започна невероятен и непрекъснато аплодиран концерт от нови песни и обичани хитови изпълнения в нови аранжименти на Катя и Здравко от дует „Ритон“.